
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 2-3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 125 g sušených rajčat v oleji
- 250 ml instantní rajčatové omáčky (Napoletana)
- 250 ml 30% smetany
- sůl a pepř podle chuti
- 500 g těstovin tagliatelle
- čerstvá bazalka k podávání
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přendáme do mísy a nejlépe rukama je promícháme s rozmělněnými stroužky česneku a nasekanou cibulí.
-
Osolíme, opepříme, vmícháme nasekaná sušená rajčata i s trochou oleje a dáme na půl hodiny do chladničky uležet.
-
Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, vsypeme odleželou směs a maso necháme zprudka zatáhnout.
-
Opékáme, dokud maso není zcela hotové, poté přidáme rajčatovou omáčku a po pěti minutách zjemníme smetanou.
-
Ještě krátce povaříme a smícháme s uvařenými těstovinami.
Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – časopis Albert.
V časopisu byl recept s těstovinami pappardelle, ale jelikož jsem je nesehnala, použila jsem tyhle.
Na talíři jsem hotový pokrm ještě postrouhala parmazánem.