
Suroviny
4-5 porcí
- 500 g tagliatelle
- 4 plátky uvařené uzené krkovice
- 100 g libové anglické slaniny
- 2 celé lahůdkové cibulky
- 1 cibule
- 2 řapíky celeru
- houby (byly zmražené)
- bazalka (čerstvá nebo sušená)
- strouhaný tvrdý sýr
- celý kmín nebo drcený kmín
- petrželka
- sádlo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme tagliatelle dle návodu, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy s kouskem rozpuštěného sádla, aby se těstoviny nelepily, pak promícháme, přikryjeme a použijeme později.
-
Uzené maso s anglickou slaninou, cibuli a řapíkatý celer si každé zvlášť nakrájíme na kousky, nebo čtverečky, lahůdkové cibulky na kolečka.
-
Na kousku sádla si mírně vyškvaříme anglickou slaninu, přidáme cibuli, necháme jí osmažit, po ní dáme uzené maso a houby, po chvilce přidáme lahůdkové cibulky, řapíkatý celer, dáme bazalku, kmín a osolíme dle naší chuti, chvilku produsíme a zasypeme petrželkou.
-
Všechno smícháme s těstovinami a můžeme podávat, kdo má rád, může posypat strouhaným tvrdým sýrem.
Poznámka od kuchařky
Včera bylo uzené s nokama a čerstvým špenátem a protože uzené zbylo a bylo uvařené, muselo se zpracovat. Pojala jsem to touto improvizací a chutnalo tak, že jsme si všichni tří dali 2 talíře a nezbylo nic. Dcera si na to dala kečup-miluje ho a my jsme si nastrouhali eidam.