Tagliatelle s uzenou krkovicí, řapíkatým celerem, houbami a bazalkou

65
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

500 g tagliatelle
4 plátky uvařené uzené krkovice
100 g libové anglické slaniny
2 celé lahůdkové cibulky
1 cibule
2 řapíky celeru
houby (byly zmražené)
bazalka (čerstvá nebo sušená)
strouhaný tvrdý sýr
celý kmín nebo drcený kmín
petrželka
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme tagliatelle dle návodu, propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy s kouskem rozpuštěného sádla, aby se těstoviny nelepily, pak promícháme, přikryjeme a použijeme později.

  2. Uzené maso s anglickou slaninou, cibuli a řapíkatý celer si každé zvlášť nakrájíme na kousky, nebo čtverečky, lahůdkové cibulky na kolečka.

  3. Na kousku sádla si mírně vyškvaříme anglickou slaninu, přidáme cibuli, necháme jí osmažit, po ní dáme uzené maso a houby, po chvilce přidáme lahůdkové cibulky, řapíkatý celer, dáme bazalku, kmín a osolíme dle naší chuti, chvilku produsíme a zasypeme petrželkou.

  4. Všechno smícháme s těstovinami a můžeme podávat, kdo má rád, může posypat strouhaným tvrdým sýrem.

Poznámka od kuchařky

Včera bylo uzené s nokama a čerstvým špenátem a protože uzené zbylo a bylo uvařené, muselo se zpracovat. Pojala jsem to touto improvizací a chutnalo tak, že jsme si všichni tří dali 2 talíře a nezbylo nic. Dcera si na to dala kečup-miluje ho a my jsme si nastrouhali eidam.