
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 320 g těstoviny Tagliatelle
- 100 g lískové ořechy
- 2 stroužky česneku
- muškátový oříšek
- 40 g čerstvé strouhanky
- čerstvé mléko
- 100 g řapíkatý celer
- 100 g měkký sýr
- 1 krajíc chleba
- extra panenský olivový olej
- sůl
- pepř
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
V mixéru rozmixujeme ořechy, sýr, chleb namočený v mléce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku, dokud směs nebude hladká.
-
Nakrájený celer si osmahneme na oleji s nasekaným 1 stroužkem česneku.
-
Uvaříme si těstoviny v osolené vodě, poté scedíme a přidáme na pánev s celerem, přidáme samozřejmě i ořechovou omáčku.
-
Prohřejeme a podáváme sypané strouhankou, kterou jsme si na kousku másla opražili dozlatova. Pokud chcete, můžete přizdobit nakrájenou petrželkou.
Kuchař: evosheek