
- reklama -
Suroviny
- 5 lžic olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 2 hrsti sušených hub (z našich lesů)
- 2 hrsti oliv
- 4 velká rajčata zbavená slupky
- čerstvé oregano
- 1 chilli paprička
- sůl
- hrubě mletý pepř černý
- Domácí těstoviny Tagliatelle (2 porce):
- 20 dkg semolinové mouky
- 2 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby si předem namočím do studené vody. Pak je přecedíme.
-
Na pánev si dám olej, osmažím na něm česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka, nasekanou papričku. Přidám houby, rajčata nakrájená na kousky, olivy nakrájené na půlky, část čerstvého oregana a podusím, aby změkly houby.
-
Mezitím si uvařím těstoviny v osolené vodě, scedím a přimíchám je k připravené směsi. Osolím, opepřím a lehce vmíchám čerstvé lístky oregana.
Kuchařka: lenka-m