Tagliatelle s koprovým pestem

55
- reklama -

Suroviny

250 g těstovin (měla jsem chlazené)
sušená rajčata
Pesto:
svazek kopru
5 větších lístků bazalky
50 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
3 lžíce sýru GRANA PADANO
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím otrháme kopr (ty hrubé stonky nedávám) a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Do ještě horkých těstovin vmícháme nakrájená rajčata a pesto. Množství podle chuti a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Bazalka tam být nemusí. Zbylé pesto uchovejte v lednici pro příští použití.

Inspirace na internetu podle různých receptů, upravené podle mne.