
Suroviny
- 1/2 cukety
- 1 kuřecí prso
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- snítka rozmarýnu (nebo jiné oblíbené bylinky)
- libovolné těstoviny Tagliatelle
- sůl
- pepř dle chuti
- olivový olej dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso osolíme, opepříme (dětem do roku vynecháme) a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozpálíme trošku olivového oleje a kuřecí maso na něm lehce zatáhneme.
-
Pak přidáme na jemno nastrouhanou cuketu (může být i se slupkou) a společně osmahneme dozlatova.
-
Poté podlijeme smetanou ke šlehání, přihodíme oblíbenou bylinku a necháme zredukovat. Netrvá to příliš dlouho, protože cuketa omáčku pěkně zahustí.
Dospělí si osolí, opepří či ochutí jiným kořením dle libosti.
-
Poté vmícháme do připravených těstovin.
Poznámka od kuchařky
Omáčka se stejně dobře hodí také na nočky, do risotta či jako přeliv přes maso.
Pokud pokrm připravujete pro děti:
– do kategorie od 1 roku řadím především kvůli přítomnosti smetany ke šlehání (teoreticky by bylo možné nahradit ji pro mladší zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem, ale nemám vyzkoušeno – spíše bych jen promíchala s hotovou cuketou)
Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz