Tagliatelle s cuketovou omáčkou

50
- reklama -

Suroviny

1/2 cukety
1 kuřecí prso
1 kelímek smetany ke šlehání
snítka rozmarýnu (nebo jiné oblíbené bylinky)
libovolné těstoviny Tagliatelle
sůl
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme, opepříme (dětem do roku vynecháme) a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozpálíme trošku olivového oleje a kuřecí maso na něm lehce zatáhneme.

  2. Pak přidáme na jemno nastrouhanou cuketu (může být i se slupkou) a společně osmahneme dozlatova.

  3. Poté podlijeme smetanou ke šlehání, přihodíme oblíbenou bylinku a necháme zredukovat. Netrvá to příliš dlouho, protože cuketa omáčku pěkně zahustí.

    Dospělí si osolí, opepří či ochutí jiným kořením dle libosti.

  4. Poté vmícháme do připravených těstovin.

Poznámka od kuchařky

Omáčka se stejně dobře hodí také na nočky, do risotta či jako přeliv přes maso.

Pokud pokrm připravujete pro děti:

– do kategorie od 1 roku řadím především kvůli přítomnosti smetany ke šlehání (teoreticky by bylo možné nahradit ji pro mladší zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem, ale nemám vyzkoušeno – spíše bych jen promíchala s hotovou cuketou)

Mé další recepty najdete na: http://mamavkuchyni.blogspot.cz