Tagliatelle s červenou čočkou

44
- reklama -

Suroviny

cca 35 dkg těstovin (můžete použít i jiné, např. Paglia e Fieno nebo Fettuccine)
1 menší cuketa
20 dkg červené čočky
2 lžíce citronového oleje
lžíce másla
200 g smetany
strouhaný parmezán (nebo sýr podobného typu)
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém množství osolené vody uvařte těstoviny „na skus“. Mezitím nakrájejte cuketu na dlouhé proužky a ve woku ji osmahněte na másle.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidejte čočku, podlijte postupně podle potřeby vodou z těstovin a vařte cca 10 minut (do změknutí čočky). Poté přidejte smetanu, sůl, pepř, uvařené a s citronovým olejem promíchané těstoviny, nad velkým plamenem promíchejte, posypte parmezánem a podávejte teplé.