- reklama -
Suroviny
3 porce
- tagliatelle
- 3 velké lžíce oleje
- 1 malá lžíce kari
- 1 velká lžíce harissy – případně pálivé papriky
- 2 kuřecí prsa (na nudličky)
- 4 žampiony
- 1 červená paprika
- kousek pórku
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 1 malá lžíce dijonské hořčice
- 1 malá lžíce worcesteru
- 1 malá lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 0,5 litru vývaru
- 1 velká lžíce mouky
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíte všechny suroviny, rozpálíme hrnec. Nalijeme olej, přidáme cibuli, žampiony, maso, papriku, pórek, rajčata, nasypeme koření a omáčky, zamícháme a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka.
-
Nakonec zaprášíme moukou, zamícháme a necháme provařit. Tagliatelle uděláme dle návodu.
Poznámka od kuchařky
POZOR- Tagliatelle, jak je vaříte musíte rozdělat vidličkou od sebe, jinak nebudou uvařené stejnoměrně.
Kuchař: Drahos z kamene