- reklama -
Suroviny
- 250 g mascarpone
- 200 g gorgonzoly (může být vyzrálá Niva)
- hrst vlašských ořechů
- hrst lískových oříšků
- 100 g sušených meruněk
- 2 lžičky medu
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy ořechů pokrájíme nahrubo.
-
Meruňky nakrájíme najemno, několik si dáme stranou na ozdobu.
-
Část mascarpone / cca 100 g / smícháme s ořechy, meruňkami a medem.
-
Gorgonzolu pokrájíme na kostičky a promícháme se zbytkem mascarpone a opepříme.
-
Srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, na dno dáme 1/2 sýrové směsi, na ni rozetřeme směs s ořechy a zakončíme opět směsí obou sýrů.
-
Dáme do ledničky vychladit.
-
Servírujeme ozdobené sušenými meruňkami, ořechy a hroznovým vínem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Apetit – mírně upraveno
Kuchařka: maris