Sýrový špíz II.

61
- reklama -

Suroviny
asi 6

25 dkg tvrdý sýr 30%
30 dkg hermelín
20 dkg tvarůžky
asi 4 krajíčky chleba
na obalení asi 3-4 vejce
mouku
strouhanku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr nakrájíme na silnější čtverce asi 3×3 cm, hermelín na čtvrtky, tvarůžky malé můžeme nechat vcelku, větší rozpůlíme.

  2. Chléb nakrájíme také na čtverce jako tvrdý sýr.

    Střídavě napichujeme na špejli, vedle tvarůžků vkládáme čtverec chleba. Tvarůžky se více rozpouští a chléb pěkně nasákne, sýr pak tolik nevytéká.

  3. V těstíčku z vajec a mouky obalíme, pak obalíme klasicky ve strouhance.

  4. Ve fritovacím hrnci na 190 st.C osmažíme do zlatova.

    Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem event.tatarskou omáčku

Poznámka od kuchařky

Dělám takto už snad 1/4 století :-).Nápad s užitím chleba mi poradil kuchař v restauraci,kde jsme ochutnali.

Chléb se může proložit i u hermelínu.Zdá se mi tento způsob šikovnější,sýry tolik nevytékají:-))z obalu.