
- reklama -
Suroviny
asi 6
- 25 dkg tvrdý sýr 30%
- 30 dkg hermelín
- 20 dkg tvarůžky
- asi 4 krajíčky chleba
- na obalení asi 3-4 vejce
- mouku
- strouhanku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Tvrdý sýr nakrájíme na silnější čtverce asi 3×3 cm, hermelín na čtvrtky, tvarůžky malé můžeme nechat vcelku, větší rozpůlíme.
-
Chléb nakrájíme také na čtverce jako tvrdý sýr.
Střídavě napichujeme na špejli, vedle tvarůžků vkládáme čtverec chleba. Tvarůžky se více rozpouští a chléb pěkně nasákne, sýr pak tolik nevytéká.
-
V těstíčku z vajec a mouky obalíme, pak obalíme klasicky ve strouhance.
-
Ve fritovacím hrnci na 190 st.C osmažíme do zlatova.
Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem event.tatarskou omáčku
Poznámka od kuchařky
Dělám takto už snad 1/4 století :-).Nápad s užitím chleba mi poradil kuchař v restauraci,kde jsme ochutnali.
Chléb se může proložit i u hermelínu.Zdá se mi tento způsob šikovnější,sýry tolik nevytékají:-))z obalu.
Kuchařka: maiva