
- reklama -
Suroviny
- 200 g sýra tvrdého, např. Eidam nebo směs různých sýrů
- nakrájet na drobné kostičky
- 1 sklenička zeleniny Moravanka – okapat a větší kusy překrájet
- pepř
- hustá majonéza (já použila tatarku)
- hustý jogurt podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Kostičky sýra smíchat se zeleninou, opepřit, podle potřeby přidat majonézu s jogurtem, promíchat a cca 30 minut nechat vychladit.
-
Někdy se stane, že majonéza či jogurt jsou řidší a tím pádem je salát tekutější – pak je možno zahustit ho trochou nastrouhaného sýra. Podávat s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Lze použít i jakoukoliv jinou sladkokyselou zeleninu.
Sklenička Moravanky má obsah 330 g, pevný podíl činí 175 g.
Složení Moravanky: okurky, cibule, karotka, celer, hrášek, paprika, feferonka, voda, ocet, cukr, sůl, kořenící výtažek, regulátor kyselosti: kyselina citronová – http://www.hame.cz/products/show/cs?id=2024
Kuchařka: Nadja