- reklama -
Suroviny
- 300 g hroznového vína
- 100 g Nivy
- 100 g Hermelínu
- 50 g loupaných mandlí
- olej
- rukola nebo listový salát
- Zálivka:
- 3 lžíce olivového oleje
- lžíce octu balsamico
- lžička medu
- 3 kapky tabasca
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuličky vína přepůlíme, sýry nakrájíme na proužky nebo kostky. Salát natrháme na kousky a vše lehce promícháme.
-
Mandle opražíme na troše oleje do zlaté barvy. Pořád prohazujeme, rychle se pálí, ale je to rychle hotové. Po opražení dáme na utěrku odsát přebytečný tuk.
-
Zálivku prošleháme do hladkého dresingu. Přidáme k salátu a promícháme. Můžeme ihned podávat jen tak, nebo s opečenou bagetkou.
Kuchařka: mika59