Sýrový salát Dionýsos

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 hermelín
70 g ementálu nebo cihly
100 g uzené cihly
100 g balkánského sýra
100 g šunky nebo šunkového salámu
100 g jablek
1 menší hrozen vína
1/4 litru majonézy
mletý bílý pepř
citrónová šťáva
cukr
sůl
lístky meduňky nebo máty na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín, balkánský sýr a jablka nakrájíme na menší kostičky, šunku na nudličky. Jablka pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Menší hrozen vína pečlivě omyjeme a oddělíme bobulky.


    Zobrazit celý recept

  2. Z ementálu a uzeného eidamu nožem na sýr hoblujeme širší a tlustější hoblinky.

  3. Vše opatrně promícháme s majonézou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo cukrem a na miskách či talířích posypeme lístky meduňky nebo máty nebo obojím.