Sýrový nákyp z více druhů sýrů a uzeného masa

55
- reklama -

Suroviny

8 větších brambor
150 g Parmazánu
100 g uzené Parenice nebo Korbáčiků
3 šalotky
250 g uzeného masa (maso z uzených ovařených žebírek nebo z uzených kuřecích stehen)
150-180 g sýru s modrou plísní
300 ml smetany ke šlehání
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Sýry nastrouháme.

  3. Uzené maso pokrájíme na malé kousky.

  4. Pekáček nebo misku vymažeme olivovým olejem, střídavě do něj klademe osolené a opepřené plátky brambor, šalotku, uzené maso, všechny nastrouhané druhy sýrů a parmazán nebo jiný jemný strouhaný sýr, který je poslední vrstvou tohoto nákypu.

  5. Nakonec vše zalijeme smetanou a pečeme v troubě na 180-200 stupňů do zlatova.

Poznámka od kuchařky

Kdo nechce a nebo nemá rád uzené maso, může si plátky brambor proložit jenom několika druhy sýrů a šalotkou. Pak je to jen bramborový nákyp se sýry, ale moc dobrý i tak. Mohu jen doporučit, dělala jsem nákyp již na oba způsoby.