- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- cca 300 g světlého nebo tmavého prejtu
- cca 200 g tvrdého sýru – Eidam, Gouda, uzený (druh dle chuti)
- 3 vejce
- 2-3 starší rohlíky, nastrouhané nebo rozmixované
- cca 120 ml mléka
- a dále dle chuti můžeme přidat:
- tymián nebo majoránku dle chuti
- česnek
- cibule osmažená dozlatova
- sůl
- pepř mletý
Postup přípravy receptu
-
Prejt rozmačkáme v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi na nákyp až nakonec. Nastrouhané rohlíky zalijeme mlékem a necháme nasáknout, pak je vmícháme do masové směsi. Přidáme nastrouhaný sýr a dle chuti lístečky tymiánu, nastrouhaný česnek…
-
Vše dobře promícháme, nandáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy či malého pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
-
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. Lze podávat i zastudena s hořčicí a chlebem či jako chuťovku k pivu.
Kuchař: recepty73