
- reklama -
Suroviny
- 250 ml podmáslí
- 2 vejce
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200 g sýra (ementál, čedar ….)
- 200 g pikantní klobásy
- 200 g brokolice
- 1 lžíce sádla na vymazání formy
Postup přípravy receptu
-
Sýr nastrouháme nahrubo, klobásu pokrájíme na tenké plátky (příp. je překrojíme) a brokolici povaříme 3 minuty ve slané vodě, pak zchladíme.
-
Podmáslí prošleháme s vejcem, zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta pak přimícháme nastrouhaný sýr, pokrájenou klobásu a rozetřeme do formy, trochu vymazané sádlem. Není třeba solit ani nijak kořenit, sýr i klobása jsou pikantní dost. Na povrch koláče vmáčkneme na malé růžičky pokrájenou brokolici.
-
Pečeme asi 25-30 minut v troubě vyhřáté na 180 st. Dá se jíst i studený.
Poznámka od kuchařky
Slaných koláčů s náplní je tu dost, takový, kde jsou přísady zapracovány přímo do těsta, jsem tu nenašla.
Kuchařka: hosta