
- reklama -
Suroviny
- 200 g tvrdého sýru (já používám bílý nebo červený Cheddar)
- 2 lžíce chia semínek
- 3 lžíce psyllia
- 4 lžíce semínek – dýňová, slunečnicová, lněná
- 1 lžička prášku do pečiva
- trochu kmínu
- 4 vejce
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Tvrdý sýr nastrouhejte do misky a přidejte všechny suroviny.
-
Pořádně směs promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.
-
Z odpočinuté směsi vytvarujte bochánek a dejte na plech, který vyložte pečícím papírem.
-
Vložte do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečte 20 minut.
-
Po 20 minutách stáhněte stupně na 150 a pečte dalších 20-30 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento chleba peču často a je opravdu výborný, ale znáte to, sto lidí – sto chutí.
Pokud nemáte Cheddar, použijte jiný tvrdý sýr. Jestli nemáte rádi psyllium, tak ho tam dávat nemusíte a přidejte víc chia semínek 🙂
Kuchařka: Sanynka