- reklama -
Suroviny
- 6 plátků domácí uzené krkovice nebo uzené kotlety bez kosti
- 6 plátků toustového sýra
- 2 vejce
- mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky uzeného naskládáme na stůl, osolíme (pokud není moc slané), opepříme, na každý položíme plátek sýra a
spojíme vždy dva k sobě. -
Obalíme v trojobalu (vajíčka opět trochu osolíme) a smažíme z obou stran do zlatova.
Usmažené položíme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku. -
Jako příloha je výborná smetanová bramborová kaše a nějaká zelenina. Já volila zlaté cibulky, okurku a žlutou kapii.
Poznámka od kuchařky
Někdy dávám ještě mezi slabé plátky cibule nebo žampionů.
Kuchařka: medanek