
- reklama -
Suroviny
4 porce
- cca 600 g telecích řízků
- sůl
- pepř mletý
- hladká mouka
- 2 vejce
- 120 g zakysané smetany
- 120 g sýru gouda (nebo čedar…)
- strouhanka
- sádlo, máslo nebo olej
Postup přípravy receptu
-
Z telecího masa nakrájíme plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
V misce vyšleháme vejce se špetkou soli, vmícháme kysanou smetanu a nastrouhaný sýr. Plátky v těstíčku obalíme, poté přendáme obalit i do čerstvě nastrouhané strouhanky ze starších, ne zcela tvrdých rohlíků a ihned smažíme v pánvi s roztopeným sádlem nebo máslem v kombinaci olejem, nepříliš zprudka, dozlatova, z obou stran.
-
Pokud chceme, můžeme pro obměnu do těstíčka přidat jemně nasekanou čerstvou petrželku nebo lžičku sušeného česneku.
-
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti: vařené, šťouchané, kaše…
Kuchař: recepty73