Suroviny
8 porcí
- 225 g hladké mouky
- 100 g másla
- 25 g strouhaného Parmazánu
- špetka Cayenského pepře (či mletého chilli)
- NA NÁPLŇ:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule (na tenká kolečka)
- 200 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
- 2 vejce
- 300 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce mléka
- 100 g sýra typu Čedar strouhaného
Postup přípravy receptu
-
Smíchejte mouku, máslo, parmazán, cayenský pepř s takovým množstvím vody, aby se směs spojila. Těsto prohňeteme do hladka, pak rozválíme, vyložíme koláčovou formu o průměru 23 cm. Potáhneme folií a dáme na 30 minut chladit.
-
Mezitím zahřejeme troubu na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180. Z vychladlého těsta sejmeme folii, dáme na pečící papír, zatěžkáme fazolemi ( ať už skutečnými, sušenými nebo karamickými) a dáme na 15 minut péct.
-
Sejměte fazole a papír, vraťte formu do trouby a pečte nezakryté 5 – 10 minut, aby lehce zezlátlo. Vyjměte a nechte těsto vychladnout. Teplotu snižte v troubě na 150 – 130 stupňů.
-
Na náplň zahřejte olej v pánvi, opečte na něm cibuli doměkka a slaninu dohněda. Pak naneste na těsto, posypte polovinou sýra. Prošlehejte vejce smetanu, mléko a směs rovnoměrně nalijte do předpečeného těsta. Posypte zbývajícím sýrem. Pečte 35 – 40 minut, aby náplň ztuhla a zhnědla.