
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecího masa
- (prsa nebo klidně i vykostěná stehýnka bez kůže)
- 200 g nastrouhaného eidamu
- 2 jarní cibulky
- 2 vejce
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce solamylu
- sůl
- pepř
- špetka sušené papriky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky.
Maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, vejce, solamyl, majonézu, sůl a koření. Směs dobře promícháme a dáme odležet asi na 30 minut do chladu. -
Pak ze směsi tvoříme namočenou rukou placičky a dáváme smažit do rozehřátého oleje.
-
Smažíme zvolna, sýr z hmoty vytvoří na placičkách výborný obal a kupodivu se vůbec nepřipéká.
Díky majonéze jsou placičky uvnitř krásně šťavnaté.
Kuchařka: Angel 666









