- reklama -
Suroviny
- 100-150 ml mléka
- 25 g droždí
- špetka cukru
- 250 g hladké mouky
- 15O g strouhaného sýra (dávám trochu víc)
- 150 g másla
- 2 vejce
- 1/4 lžičky soli
- kmín
- mák
- grilovací koření
- sezam atd na posypání
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a lžici mouky a necháme vykynout.
-
Mouku prosejeme, přidáme vykynutý kvásek, sýr, změklý tuk, 1 vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které nenecháváme kynout.
-
Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný, potřeme vajíčkem a posypeme kořením a sezamem. Nakrájíme na proužky.
-
Klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud tyčky nezezlátnou 10-15 minutek.
Kuchařka: KEliska