Sýrové šneky od Čiriny

93
- reklama -

Suroviny
zhruba 60 ks

330 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
1/2 kostky másla nebo jiného tuku – 125 g
1 vejce
1/2-1 dl mléka – podle potřeby
Na náplň
100 g tvrdého sýra – eidam
100 g nivy
1/2 kostky změklého másla nebo jiného tuku – 125 g
Sýry nastrouháme a vše smícháme dohromady.
1 vejce na potření nahrubo sekané nebo strouhané ořechy (můžou být i loupané mandle, nebo i sezam.)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech přísad zpracujeme těsto, mléko dáme dle potřeby, rozdělíme na 2 díly a vyválíme na obdélníkové pláty.

  2. Potřeme nádivkou, pevně svineme do rolády a dáme do chladničky ztuhnout.

  3. Pak krájíme na spíše tenčí kolečka a dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou folií.

  4. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme ořechy nebo mandlemi a dáme péct asi na 15 – 20 minut jen dorůžova, jinak sýr zespodu šneků se začne na plechu připalovat a hořkne.

Poznámka od kuchařky

Recept pochází od Čiriny.

Na druhé fotce jsou šneci v horní polovině talíře, dole je jiné sýrové a slané pečivo.