
Suroviny
- SÝROVÉ TROJHRÁNKY
- 150 g hladké mouky
- 100 g hery
- 100 g nastrouhaného sýra (eidam)
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1-3 lžíce vody (podle potřeby)
- Strouhaný sýr na posypání (eidam, blaťácké zlato, balkánský sýr)
- NIVOVÉ KNOFLÍKY
- 120 g strouhané nivy
- 120 g hladké mouky
- 100 g hery
- Sýr Niva na posypání (balkánský sýr)
- 1 žloutek
Postup přípravy receptu
-
SÝROVÉ TROJHRÁNKY:
Všechny suroviny (kromě žloutku a sýru na posypání) smícháme dohromady a zpracujeme v těsto. (Doporučuji si heru trochu rozpustit v mikrovlnce).
-
Těsto na pomoučněném stole rozválíme na půl centimetru tenký plát.
-
Nakrájíme na čtverce o velikosti 5x5cm a úhlopříčně rozkrojíme na trojúhelníček.
-
Rozmístíme na plech s pečicím papírem.
-
Potřeme žloutkem a zasypeme sýrem.
-
Pečeme dozlatova na 170°C (15-20 minut).
-
NIVOVÉ KNOFLÍKY:
Všechny suroviny (kromě žloutku a sýru na posypání) si smícháme dohromady (Heru buď nastrouháme nebo trochu rozpustíme v mikrovlnce) zpracujeme v těsto.
-
Na pomoučněném stole rozválíme na plát tenký asi půl centimetru.
-
Malou „frťánkovou“ skleničkou vykrajujeme kolečka.
-
Kolečka rozmístíme na plech s pečicím papírem.
-
Potřeme kolečka rozšlehaným žloutkem a zasypeme nastrouhanou nivou, případně kousky balkánského sýry.
-
Pečeme na 170°C dozlatova (15-20 minut).
Poznámka od kuchařky
Balkánský sýr zvýrazní chuť. (jsou slanější) Ale jsou moc dobré i bez něho.