
- reklama -
Suroviny
4 večky nebo 12 bulek
- 400 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 25 g droždí
- 70 g měkkého sádla
- 400 g pšeničné chlebové mouky
- 300 – 320 g hladké mouky
- 3 rovné lžičky soli
- 120 g strouhaného sýra
- větší hrst krájené celerové natě
- velká špetka sušeného česneku
Postup přípravy receptu
-
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, vmícháme ostatní suroviny a dobře propracujeme a necháme vykynout.
-
Pak těsto přeložíme, rozdělíme na dílky a vytvarujeme bulky nebo večky. Ty už necháme vykynout na plechu. Potřeme vejcem, posypeme kmínem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen