
- reklama -
Suroviny
- 1 kg pšeničné hladké mouky
- 1 dkg cukru
- 5 dkg droždí
- 7 dkg tuku
- 2 dkg soli
- 5 dl vody
- 35 g strouhaného ementálu
- Těsto připravujeme dle základního technického postupu „Máslový rohlík“
Postup přípravy receptu
-
Dobře vypracované těsto necháme 1-1,5 hod vyzrát.
-
Během zrání těsto 2x přetužíme.
-
Z těsta vytvarujeme dva nebo tři válečky, ze kterých odkrajujeme stejnoměrné kousky těsta.
-
Malé kousky těsta stočíme v bochánky, které mírně nakrojíme žiletkou a ovlažíme vodou.
-
Takto připravené kousky těsta sypeme nastrouhaným sýrem, mírně rukou, nebo válečkem stlačíme a dáváme na plechy.
-
Necháme nakynout a pečeme v páře 12-14 minut.
Poznámka od kuchařky
Toto pečivo se má podávat vlažné. Je vhodné jako příloha k obloženým mísám a zeleninovým salátům.
Kuchař: fb.lib