Sýrové pečivo – kynuté

91
- reklama -

Suroviny

1 kg pšeničné hladké mouky
1 dkg cukru
5 dkg droždí
7 dkg tuku
2 dkg soli
5 dl vody
35 g strouhaného ementálu
Těsto připravujeme dle základního technického postupu „Máslový rohlík“

Postup přípravy receptu

  1. Dobře vypracované těsto necháme 1-1,5 hod vyzrát.

  2. Během zrání těsto 2x přetužíme.

  3. Z těsta vytvarujeme dva nebo tři válečky, ze kterých odkrajujeme stejnoměrné kousky těsta.

  4. Malé kousky těsta stočíme v bochánky, které mírně nakrojíme žiletkou a ovlažíme vodou.

  5. Takto připravené kousky těsta sypeme nastrouhaným sýrem, mírně rukou, nebo válečkem stlačíme a dáváme na plechy.

  6. Necháme nakynout a pečeme v páře 12-14 minut.

Poznámka od kuchařky

Toto pečivo se má podávat vlažné. Je vhodné jako příloha k obloženým mísám a zeleninovým salátům.

http://www.toprecepty.cz/recept/23556-maslovy-rohl…