
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 350 vepřové kýty nakrájené na nudličky
- 1 cibule
- 2 lžíce na kostičky nakrájené sterilizované kapie
- 2 hrsti sušených hub (mražené, nebo sušené, ale sušené předem namočíme)
- 1 chilli paprička nebo feferonka
- sýr typu Parmazán nastrouhané 2 lžíce
- sůl
- pepř
- olej
- mražené zelené fazolky cca 200g
- 100g slaniny
Postup přípravy receptu
-
Vepřové nudličky zprudka orestujeme na oleji.
-
Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, houby, kapii a čili papričku, sůl,-(opatrně, sýr je slaný), pepř.
-
Necháme chvíli probublávat, maso pustí šťávu.
-
Pak trochu zalijeme vodou a dusíme doměkka, asi 40-50 min.
-
Podle potřeby vodu doléváme. Nakonec všechno zahustíme 1-2 lžícemi nastrouhaného sýra.
-
Syrové fazolové lusky orestujeme na na nudličky nakrájené slanině.
-
Osolíme, opepříme a tak 7-8 minut restujeme.
-
Nakonec je také můžeme posypat sýrem.
Poznámka od kuchařky
Kýtu nevařím ráda. Pokud už ji vařím, tak raději v tlakovém hrnci. Chtěla jsem ale otestovat dárek od Topreceptů – keramickou pánev s poklicí, kterou jsem si na Alza.Cz. koupila. Je vynikající, maso z ní je šťavnaté.
Kuchařka: JanaDorazinova