
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g vepřové mleté maso
- 100 g nastrouhaného sýra
- 1 cibule najemno nasekaná
- 1 vejce
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 5 PL strouhanky
- voda (asi 1 lžíce)
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s jemně krájenou cibulí, nastrouhaným sýrem, vejcem a strouhankou. Ochutíme solí, mletým pepřem a vše pořádně promícháme s trochou vody (maso pěkně sváže).
-
Tvarujeme čevabčiči, obalujeme v mouce a smažíme na pánvi v oleji do zlatova.
My máme nejraději jako přílohu brambory, cibuli a hořčici.
Poznámka od kuchařky
někdy do čevabčiči dávám lžíci hořčice nebo potírám hořčicí a smažím.
Kuchařka: Katka.van