
- reklama -
Suroviny
- 400 ml vody
- lžička cukru
- 21 g droždí
- 70 g měkkého sádla
- 400 g pšeničné chlebové mouky
- 300 – 320 g hladké mouky
- 3 rovné lžičky soli
- 120 g strouhaného sýra
- větší hrst krájené celerové natě
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí a cukr, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).
-
Hotové vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme a z každého kusu uděláme bagetu nebo večku.
-
Necháme je nakynout na plechu, potřeme vejcem, můžeme šikmo ostrým nožem několikrát naříznout a dáme upéct do vyhřáté trouby (180-190°C / 20-25 min).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen