
- reklama -
Suroviny
- 300 ml syrovátky
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 150 g celozrnné žitné mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g žitné chlebové mouky
- lžička cukru
- lžička soli
- lžička chlebového koření
- lžička kmínu
- 1/4 kostky droždí
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké (běžný postup). Zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto propracujeme, vložíme do vysypané ošatky, necháme ještě 15 min. kynout.
-
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejdřív 10 min. na 230°, dalších 10-15 min., kdy teplotu snížíme.
-
Poklepem zjistíme kdy je chleba upečený. (Musí znít dutě).
Kuchařka: Jikotka









