
- reklama -
Suroviny
- NA 20 KOUSKŮ:
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- svazek čerstvých bylinek:
- pažitka
- estragon
- petrželka
- kudrnka
- kerblík (apod.)
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g lučiny
- špetka soli
- 1 jarní cibulka
- 30 g rozdrcených sýrových krekrů Tuc
- NA OZDOBENÍ:
- listy hlávkového salátu
- 4 mladé karotky
- řeřicha (výhonky)
Postup přípravy receptu
-
Papriky omyjeme, odkrojíme jim stopky a zbavíme semínek.
-
Dužinu poté nakrájíme na drobné kostičky.
-
Bylinky opláchneme, zlehka osušíme a nasekáme najemno.
-
Do mísy dáme tvaroh a lučinu, ochutíme špetkou soli a dobře promícháme.
-
Pak přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, rozdrcené sýrové krekry a opět vše promícháme.
-
Z připravené sýrové hmoty tvarujeme vajíčka, která obalujeme v nakrájené žluté a červené paprice a nasekaných bylinkách.
-
Hotová sýrová vajíčka naservírujeme do misky nebo na talíř a obložíme několika listy hlávkového salátu, mladou karotkou a řeřichou. Podáváme s čerstvým pečivem.
Kuchařka: Margot