Sýrová terinka

59
- reklama -

Suroviny
10 porcí

300 g Lučina
250 g tvaroh polotučný
100 g šunka delší plátky
5 ks vejce
sůl
pepř
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu smícháme s tvarohem, okořeníme a přidáme bylinky, dobře zamícháme, vejce uvaříme natvrdo.


    Zobrazit celý recept

  2. Srnčí hřbet vyložíme folií, na ni naskládáme šunku aby přečnívala, musí překrýt potom terinku.

  3. Dáme polovinu hmoty, přidáme vejce a druhou polovinu hmoty.

  4. Překryjeme šunkou a pěkně zmáčkneme. Překryjeme přečnívající folií a dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.

  5. Na obrázcích je s anglickou slaninou a ostrou feferonkovou pastou. Postup stejný.

Poznámka od kuchařky

Trochu si s tím hraji a hledám různé chutě.Je to skvělé a fantazii se meze nekladou.Dneska jsem dělal se šunkou,ale do směsi jsem dal křen a feferonovou pastu a ještě jsem to vyložil tostovým sýrem.Vynikající s jakýmkoliv pečivem.