- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 300 g Lučina
- 250 g tvaroh polotučný
- 100 g šunka delší plátky
- 5 ks vejce
- sůl
- pepř
- bylinky
Postup přípravy receptu
-
Lučinu smícháme s tvarohem, okořeníme a přidáme bylinky, dobře zamícháme, vejce uvaříme natvrdo.
-
Srnčí hřbet vyložíme folií, na ni naskládáme šunku aby přečnívala, musí překrýt potom terinku.
-
Dáme polovinu hmoty, přidáme vejce a druhou polovinu hmoty.
-
Překryjeme šunkou a pěkně zmáčkneme. Překryjeme přečnívající folií a dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.
-
Na obrázcích je s anglickou slaninou a ostrou feferonkovou pastou. Postup stejný.
Poznámka od kuchařky
Trochu si s tím hraji a hledám různé chutě.Je to skvělé a fantazii se meze nekladou.Dneska jsem dělal se šunkou,ale do směsi jsem dal křen a feferonovou pastu a ještě jsem to vyložil tostovým sýrem.Vynikající s jakýmkoliv pečivem.
Kuchař: klukodvody