Sýrová terina s ořechy a švestkami

77
- reklama -

Suroviny

1 kelímek mascarpone (250 g)
200 g sýra Coburger s bílou plísní (viz foto)
(nebo gorgonzoly)
150 g Sedlčanského hermelínu
2,5 PL sušených pokrájených švestek
1 KL medu
čerstvě mletý, černý pepř
0,5 PL sušených brusinek
2,5 PL nasekaných oříšků (vlašské, mandle)

Postup přípravy receptu

  1. Část mascarpone (125 g) promícháme v jedné misce s nasekanými ořechy, nakrájenými švestkami, medem, brusinkami a mletým pepřem.


    Zobrazit celý recept

  2. Oba sýry pokrájíme na kostičky.
    V druhé misce smícháme zbytek mascarpone (125 g) s oběma pokrájenými sýry. Sýrovou směs pak rozdělíme na dvě části.

    Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií tak, aby na stranách přečnívala. Na dno formy dáme vrstvu jedné části sýrové směsi. Na ni poklademe vrstvu ořechové směsi a nakonec na ořechovou směs dáme zbývající část sýrové směsi. Uhladíme.

  3. Vše zakryjeme přečnívající částí potravinářské folie. Necháme v chladu (nejlépe přes noc). Před podáváním odkryjeme přečnívající část folie a opatrně vyklopíme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj : Marianne-jídlo.

Ořechy a švestky nejsou povinné, můžeme hledat jiné kombinace.