Sýrová quesadilla s kuřecím masem

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 tortil
4 menší kuřecí řízky (lépe stehenní)
2 cibule
150 g goudy
150 g blaťáckého zlata
1 lžička třtinového cukru
oblíbená kořenící směs s paprikou (Mexiko adamova žebra )
použila jsem Gurmán
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme velmi najemno (na co nejmenší čtverečky) a cibuli nahrubo. Osolíme a okořeníme.

  2. Společně opečeme na oleji v rozpálené pánvi (5-7 minut), zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme.

  3. Sýry nastrouháme nahrubo, promícháme a rozdělíme je na 4 stejné hromádky.

  4. Pánev přibližně stejné velikosti jako tortillové placky lehce vytřeme ojem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýru.

  5. Na povrch pevně přitiskneme druhou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě. U dalších porcí postup opakujeme.

Poznámka od kuchařky

Krájení jde nejlépe kolečkem na pizzu.