
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 tortil
- 4 menší kuřecí řízky (lépe stehenní)
- 2 cibule
- 150 g goudy
- 150 g blaťáckého zlata
- 1 lžička třtinového cukru
- oblíbená kořenící směs s paprikou (Mexiko adamova žebra )
- použila jsem Gurmán
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme velmi najemno (na co nejmenší čtverečky) a cibuli nahrubo. Osolíme a okořeníme.
-
Společně opečeme na oleji v rozpálené pánvi (5-7 minut), zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme.
-
Sýry nastrouháme nahrubo, promícháme a rozdělíme je na 4 stejné hromádky.
-
Pánev přibližně stejné velikosti jako tortillové placky lehce vytřeme ojem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýru.
-
Na povrch pevně přitiskneme druhou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě. U dalších porcí postup opakujeme.
Poznámka od kuchařky
Krájení jde nejlépe kolečkem na pizzu.
Kuchařka: Eliza









