- reklama -
Suroviny
- 10 dkg másla
- 1 cibule
- 0,25 l smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 20 dkg Nivy
- 1 litr drůbežího bujónu nebo vývaru
- petržel
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na oleji, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.
-
Postupně do ní přilijeme polovinu vývaru a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak do ní zašleháme nastrouhanou Nivu a mícháme tak dlouho, až se rozvaří.
-
Nakonec dolijeme zbytek vývaru a smetanu.
-
Prohřejeme. Osolíme a přidáme nasekanou petržel.
Můžeme ještě na talíři navrch pro ozdobu nasypat nastrouhanou Nivu.
Kuchařka: lenka-m