- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg červené řepy
- 1/4 kg hovězího masa + kosti
- 200 g taveného sýru
- 1 vejce
- 1,5 l vody
- sůl
- špetka mletého pepře
- špetka mletého nového koření
- špetka mletého bobkového listu
- špetka tymiánu
- cca 1 PL balsamikového octu
- zelená petrželka a celer
Postup přípravy receptu
-
V osolené a okořeněné vodě uvaříme hovězí maso, kosti a červenou řepu. Maso vyjmeme.
-
Ve vývaru rozmixujeme červenou řepu, znovu uvedeme do varu, vložíme tavený sýr a rozvaříme ho.
-
Nakonec zakvedláme do polévky vejce, vložíme na kostičky nakrájené maso a přikyselíme dle chuti balsamikovým octem. Na talíři zdobíme posekanou zelenou petrželkou a celerem. Můžeme přidat osmaženou housku nebo jiné krutonky. Dobrou chuť!
Kuchař: Hucak_L