Sýrová polévka s řapíkatým celerem

38
- reklama -

Suroviny

2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
600 ml vývaru
600 ml mléka
4-5 ks řapíkatého celeru
100 g strouhaného sýru (podle chuti Eidam, může být i trochu Nivy apod.)
100 g měkkého sýru Apetito
sůl
bílý pepř
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Stonkový zeler umyjeme, zbavíme vláken a pokrájame.


    Zobrazit celý recept

  2. Na masle osmažíme múku, zriedime vývarom a mliekom, dobre prevaríme, okoreníme.

  3. Vhodíme celer, ešte varíme podľa toho, nakoľko máme radi uvarenú zeleninu, mne stačí minútka.

  4. Vmiešame nastrúhaný syr, pridáme mäkký syr a rozmiešame – necháme rozpustiť, ochutíme a dosolíme – opatrne, syry sú slané.

Poznámka od kuchařky

Podávame napr. s krutónkami, hriankami – topinkami a pod.