- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 600 ml vývaru
- 600 ml mléka
- 4-5 ks řapíkatého celeru
- 100 g strouhaného sýru (podle chuti Eidam, může být i trochu Nivy apod.)
- 100 g měkkého sýru Apetito
- sůl
- bílý pepř
- špetka muškátového květu
Postup přípravy receptu
-
Stonkový zeler umyjeme, zbavíme vláken a pokrájame.
-
Na masle osmažíme múku, zriedime vývarom a mliekom, dobre prevaríme, okoreníme.
-
Vhodíme celer, ešte varíme podľa toho, nakoľko máme radi uvarenú zeleninu, mne stačí minútka.
-
Vmiešame nastrúhaný syr, pridáme mäkký syr a rozmiešame – necháme rozpustiť, ochutíme a dosolíme – opatrne, syry sú slané.
Poznámka od kuchařky
Podávame napr. s krutónkami, hriankami – topinkami a pod.
Kuchař: magdalenka