
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 25 g sýru Gran Moravia
- 75 g Eidam 20 nebo 30%
- 100 g sterilované kukuřice
- 15 g hladké mouky
- nať na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Kukuřici vaříme v 600 ml vody cca 5 minut.
-
V trošce studené vody rozmícháme mouku a přidáme za stálého míchání do polévky. Vaříme dalších cca 10 minut.
-
Polévku dohladka rozmixujeme, vrátíme na sporák a jakmile začne polévka bublat, sporák vypneme. Do horké polévky nasypeme nastrouhané sýry a mícháme, dokud se nerozpustí. Se sýrem už polévku nevaříme.
-
Servírujeme ihned po uvaření horkou, aby sýr nevychladl a neztvrdl nebo se neoddělil. Zdobíme pažitkou, petrželkou nebo jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Druhy sýrů můžeme volit podle chuti nebo podle obsahu tuku. Polévku není třeba solit, ani dochucovat.
Kuchařka: Kocmax