
- reklama -
Suroviny
- 1 houska
- 30 g másla
- 60 g mouky
- 1 l vývaru (lze použít i z kostky)
- 1/8 l sladké smetany
- 150 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- cukr
- 1 žloutek
- zelená petržel
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Housku nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
-
Zbytek másla v hrnci rozpustíme a smícháme s moukou a přelijeme vychladlým vývarem se smetanou. Vaříme 10 min., sýr nastrouháme a necháme v polévce rozpustit. Podle chuti přisolíme a opepříme, můžeme použít i špetku cukru.
-
Přidáme žloutek rozkvedlaný v malém množství polévky a nakonec přidáme osmaženou housku a zasypeme nasekanou petrželkou a dokořeníme sladkou paprikou.
Kuchař: toprecepty.cz