„Sýrová“ omáčka s olivami a restovanou cizrnou

62
- reklama -

Suroviny

100 g jáhel
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce plnotučné hořčice
8 lžic lahůdkového droždí
50 g zelených oliv
olej
voda
sůl
pepř
200 g uvařené cizrny

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli a přidáme jáhly, které uvaříme podle návodu společně s orestovanou cibulí. Uvařené jáhly rozmixujeme za postupného přidávání vody do konzistence omáčky.

  2. Do jáhlového základu, prolisujeme česnek, přidáme hořčici, lahůdkové droždí a chvilku povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a přidáme nakrájené olivy.

  3. Uvařenou cizrnu orestujeme na trošce oleje a osolíme. Omáčku lze podávat i bez cizrny, třeba k těstovinám.

Poznámka od kuchařky

Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog.

http://fitblogies.blogspot.cz/