
- reklama -
Suroviny
- Jíška:
- máslo
- hladká mouka
- omáčka:
- cca 3 dcl mléka
- 2 dcl šlehačky (nemusí být, jde nahradit mlékem)
- 20 dkg sýru niva (eidam, hermelín, apetito,…)
- pepř
- muškátový oříšek
- vegeta
- sůl
- 2 stroužky česneku
- oregáno
- bazalka
- žampiony z konzervy
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si jíšku. Zlehka ji osmahneme a zalijeme mlékem, zjemníme 1 dcl šlehačky a krátce povaříme.
Poté přidáme nastrouhaný sýr a nakrájené žampiony. Na středním plameni mícháme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. -
Poté přidáme muškátový oříšek, pepř a asi 1 kávovou lžičku vegety, 2 rozmáčknuté stroužky česneku a oregáno s bazalkou. A znovu zjemníme asi 1 dcl šlehačky.
Povaříme do zhoustnutí.
Podáváme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Vařím tehdy, když mám v ledničce zbytky „oschlých“ sýrů a nemám moc času na časově náročné jídlo.
Tuto omáčku mám ráda taky proto, že se dá udělat, i když nemám všechny suroviny – např. když mám jen mléko a 1 druh sýru. Když přidáte toto koření, tak dosáhnete vždy výborné večeře 🙂
Kuchařka: happy.lenulka