Sýrová omáčka k těstovinám

365
- reklama -

Suroviny

Jíška:
máslo
hladká mouka
omáčka:
cca 3 dcl mléka
2 dcl šlehačky (nemusí být, jde nahradit mlékem)
20 dkg sýru niva (eidam, hermelín, apetito,…)
pepř
muškátový oříšek
vegeta
sůl
2 stroužky česneku
oregáno
bazalka
žampiony z konzervy

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si jíšku. Zlehka ji osmahneme a zalijeme mlékem, zjemníme 1 dcl šlehačky a krátce povaříme.
    Poté přidáme nastrouhaný sýr a nakrájené žampiony. Na středním plameni mícháme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí.

  2. Poté přidáme muškátový oříšek, pepř a asi 1 kávovou lžičku vegety, 2 rozmáčknuté stroužky česneku a oregáno s bazalkou. A znovu zjemníme asi 1 dcl šlehačky.
    Povaříme do zhoustnutí.
    Podáváme s těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Vařím tehdy, když mám v ledničce zbytky „oschlých“ sýrů a nemám moc času na časově náročné jídlo.

Tuto omáčku mám ráda taky proto, že se dá udělat, i když nemám všechny suroviny – např. když mám jen mléko a 1 druh sýru. Když přidáte toto koření, tak dosáhnete vždy výborné večeře 🙂