
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 300 ml bílého jogurtu
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 g balkánského sýra
- provensálské koření nebo bylinky podle chuti
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurty, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, promícháme a nakonec opatrně zapracujeme sýr nakrájený na kostičky a provensálské koření.
-
Pomocí lžíce uděláme na plech vyložený pečícím papírem menší kopečky.
-
Pečeme cca 25 minut na 160°C.
-
Po upečení můžeme ještě horké bochánky potřít rozehřátým máslem. Nejlépe chutnají vlažné.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Airan Nováková, recepty.cz, mírně upraveno
Kuchařka: maris