Sypaný koláč s tvarohem a ovocem

70
- reklama -

Suroviny

Těsto:
3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do pečiva
špetka soli
200 g vychlazeného másla
Náplň:
3 vaničky tvarohu (celkem 750 g)
3 vejce
1 hrnek moučkového cukru
300 g směsi drobného ovoce (borůvky, rybíz, malé ostružiny..)

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme, přidáme k ní krupicový cukr, sůl a důkladně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na náplň vyšleháme tvaroh s cukrem a poté k němu postupně přidáme vejce. Náplň by měla být poměrně řídká.

  3. Velký hranatý plech vymažeme silnou vrstvou másla (spotřebujeme ho téměř polovinu). Na máslo nasypeme polovinu moučné směsi, opatrně na ni nalijeme tvarohovou náplň a lehce do ní vmáčkneme ovoce. Poté posypeme zbytkem moučné směsi.

  4. Nahoru rovnoměrně rozložíme tenké plátky zbylého másla (je možné ho i nastrouhat).

  5. Pečeme na 180 stupňů dozlatova (přibližně 40 minut). Krájíme, až koláč zcela vychladne.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis F.O.O.D.

Tip: část cukru v těstě i náplni můžeme nahradit vanilkovým cukrem.