- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 200 g vychlazeného másla
- Náplň:
- 3 vaničky tvarohu (celkem 750 g)
- 3 vejce
- 1 hrnek moučkového cukru
- 300 g směsi drobného ovoce (borůvky, rybíz, malé ostružiny..)
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva prosejeme, přidáme k ní krupicový cukr, sůl a důkladně promícháme.
-
Na náplň vyšleháme tvaroh s cukrem a poté k němu postupně přidáme vejce. Náplň by měla být poměrně řídká.
-
Velký hranatý plech vymažeme silnou vrstvou másla (spotřebujeme ho téměř polovinu). Na máslo nasypeme polovinu moučné směsi, opatrně na ni nalijeme tvarohovou náplň a lehce do ní vmáčkneme ovoce. Poté posypeme zbytkem moučné směsi.
-
Nahoru rovnoměrně rozložíme tenké plátky zbylého másla (je možné ho i nastrouhat).
-
Pečeme na 180 stupňů dozlatova (přibližně 40 minut). Krájíme, až koláč zcela vychladne.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis F.O.O.D.
Tip: část cukru v těstě i náplni můžeme nahradit vanilkovým cukrem.
Kuchařka: hanazah