Sylvin lehký salát

50
- reklama -

Suroviny

Na jednu porci:
1/2 salátové okurky
3 brambory ve slupce (cca 200 g)
1 střední cibule
2 lžíce octa
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme. Okurku si nakrájíme na jemná kolečka, nejlépe na struhadle, osolíme a přidáme asi 2 lžíce octa a necháme „vypotit“.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kolečka. Vše si dáme do misky, promícháme, zakápneme olivovým olejem, podle potřeby přisolíme, připepříme.

  3. K salátu můžeme usmažit květák nebo brokolici, popřípadě přírodní kuřecí plátek.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mi včera dala známá z Ostravy, jak sama říkala, právě jedla tento salát. Jak je o mně známo, k realizaci se nikdy dlouho nerozmýšlím. Můžu opravdu doporučit, je skvělý!!