
- reklama -
Suroviny
- Na jednu porci:
- 1/2 salátové okurky
- 3 brambory ve slupce (cca 200 g)
- 1 střední cibule
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme. Okurku si nakrájíme na jemná kolečka, nejlépe na struhadle, osolíme a přidáme asi 2 lžíce octa a necháme „vypotit“.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kolečka. Vše si dáme do misky, promícháme, zakápneme olivovým olejem, podle potřeby přisolíme, připepříme.
-
K salátu můžeme usmažit květák nebo brokolici, popřípadě přírodní kuřecí plátek.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mi včera dala známá z Ostravy, jak sama říkala, právě jedla tento salát. Jak je o mně známo, k realizaci se nikdy dlouho nerozmýšlím. Můžu opravdu doporučit, je skvělý!!
Kuchařka: JanaDorazinova