Švýcarské houbové ragú

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g čerstvých hub
2 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
3 snítky tymiánu
3 lžíce oleje
100 ml bílého vína
sůl
bílý mletý pepř
400 g těstovin
petrželka nebo snítky tymiánu na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli necháme na oleji zesklovatět, přidáme česnek nakrájený na jemné plátky, orestujeme, přisypeme nakrájené houby a papriku nakrájenou na kostičky. Za stálého míchání osmahneme zhruba 10 minut. Pozor, aby se nepřipálily.

  2. Směs podlijeme bílým vínem, podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme tymián a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  3. Podáváme s uvařenými těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Tymián jsem použila sušený a houby byla směs hřibovitých a ostatních hub.