Švýcarské brambory

118
- reklama -

Suroviny
4-8 porcí

750 g syrových brambor
250 ml smetany
300 g měkkého salámu
2 cibule
3 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
2 vejce
80 g másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce.

  3. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme části smetany a posypeme sýrem.

  4. Takto vrstvíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, které posypeme zbylým sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou.

  5. Pečeme dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Teplotu neuvádím, záleží na typu trouby. Já pekla na 150°C pak po nějaké době jsem už pekla na 140°C.

Dobrou chuť přeji.