- reklama -
Suroviny
4-8 porcí
- 750 g syrových brambor
- 250 ml smetany
- 300 g měkkého salámu
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g tvrdého sýra
- 2 vejce
- 80 g másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky.
-
Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce.
-
Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno položíme ve vrstvách brambory, cibuli a salám. Zalijeme části smetany a posypeme sýrem.
-
Takto vrstvíme, dokud vše nespotřebujeme. Poslední vrstvu tvoří brambory, které posypeme zbylým sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou.
-
Pečeme dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Teplotu neuvádím, záleží na typu trouby. Já pekla na 150°C pak po nějaké době jsem už pekla na 140°C.
Dobrou chuť přeji.
Kuchařka: MiskaM