
- reklama -
Suroviny
- 200 g ementálu (primátoru, madelandu)
- 150 g světlé bagety (1 klasická velikost)
- 750 ml bujónu nebo vývaru
- 200 ml bílého vína
- hrst listového baby špenátu
- pepř
- sůl
- kolečka cibule
- tenké plátky slaniny na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut.
-
Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme.
-
Znovu ohřejeme, přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr a umícháme hladký krém.
-
Na poslední minutu varu vložíme hrst listového špenátu.
-
Na rozpálenou pánev vhodíme plátky slaniny a tenká kolečka cibule, opečeme dokřupava a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.
Kuchařka: Eliza