Svítek a kosmatice

105
- reklama -

Suroviny
2 – 3 porce

Na svítek:
2 vejce – rozšlehat vidličkou
10 PL mléka
7 PL hrubé krupice
4 PL polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 špetku soli
Dále:
květy černého bezu

Postup přípravy receptu

  1. Svítek: Všechny suroviny na svítek smícháme a vidličkou v míse prošleháme, aby nezůstaly hrudky.

  2. Těsto necháme alespoň 15 minut odležet, aby krupice nabobtnala. Hustota těsta by měla být asi jako na kapání.

  3. Potom smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách do zlatova. Tyto „placky“ zapíjíme bílou kávou z Melty.

  4. Kosmatice: Do svítkového těsta namáčíme květy černého bezu a smažíme na tuku do zlatova po obou stranách. Při namáčení květů je nejlépe držet je za stonky, po zatuhnutí těsta stonky odstřihnout a pak osmažit i z druhé strany.

  5. Jako přílohu podáváme vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.

Poznámka od kuchařky

Na zajímavou přípravu kosmatic se můžete podívat zde:

https://www.kucharkaprodceru.cz/kosmatice/#comment…