
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- Na svítek:
- 2 vejce – rozšlehat vidličkou
- 10 PL mléka
- 7 PL hrubé krupice
- 4 PL polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1 špetku soli
- Dále:
- květy černého bezu
Postup přípravy receptu
-
Svítek: Všechny suroviny na svítek smícháme a vidličkou v míse prošleháme, aby nezůstaly hrudky.
-
Těsto necháme alespoň 15 minut odležet, aby krupice nabobtnala. Hustota těsta by měla být asi jako na kapání.
-
Potom smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách do zlatova. Tyto „placky“ zapíjíme bílou kávou z Melty.
-
Kosmatice: Do svítkového těsta namáčíme květy černého bezu a smažíme na tuku do zlatova po obou stranách. Při namáčení květů je nejlépe držet je za stonky, po zatuhnutí těsta stonky odstřihnout a pak osmažit i z druhé strany.
-
Jako přílohu podáváme vařené nebo šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.
Poznámka od kuchařky
Na zajímavou přípravu kosmatic se můžete podívat zde:
Kuchařka: Nadja