- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg vepřové plece
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1/4 menšího celeru
- cibule
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- ocet
- sůl
- šlehačka
- 3 lžíce hladké mouky
- trochu oleje
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme maso ze všech stran.
-
Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso.
-
Do vajíčka na čaj dáme koření a přidáme do PH. Pomalíme 3 1/2 hod.
-
Potom vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme a přidáme šlehačku, ve které jsme rozmíchali mouku. Přichutíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Já jsem dnes improvizovala s pomalým hrncem….Svíčkovou jsem vždycky nakládala a dneska jsem zjistila, že to vůbec není zapotřebí…z vepřového masa ji dělám už dlouho, ale PH nezklamal, je stejně dobrá…
Kuchařka: Jikotka