
Suroviny
- 500 g jeleního masa
- 1 cibule
- 1/2 celeru
- 4 mrkve
- 3 střední petržele
- 5 pepřů
- 6 jalovců
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- mouka
- mléko
- smetana celá
- 2 lžičky hořčice
Postup přípravy receptu
-
Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.
-
Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet.
-
Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme. Pak přidáme záklechtku (mouka v mléku), 1 smetanu, 2 lžičky hořčice.
Poznámka od kuchařky
Maso společně z koř.zeleninou se nechává přes noc odležet proto,že zvěřinové maso má pachuť a takhle se pěkně zjemní chuť. Fotku k receptu zatím nemám, ale až budu opět vařit, přiložím. Dělala jsem tuhle svíčkovou poprvé a měla jsem z toho strach, ale moc se mi povedla, přítel říkal, že ji mám lepší, než naše známá 🙂 a právě tenhle recept mám od ní..