Svíčková z jelena

270
- reklama -

Suroviny

500 g jeleního masa
1 cibule
1/2 celeru
4 mrkve
3 střední petržele
5 pepřů
6 jalovců
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
mouka
mléko
smetana celá
2 lžičky hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.

  2. Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet.

  3. Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme. Pak přidáme záklechtku (mouka v mléku), 1 smetanu, 2 lžičky hořčice.

Poznámka od kuchařky

Maso společně z koř.zeleninou se nechává přes noc odležet proto,že zvěřinové maso má pachuť a takhle se pěkně zjemní chuť. Fotku k receptu zatím nemám, ale až budu opět vařit, přiložím. Dělala jsem tuhle svíčkovou poprvé a měla jsem z toho strach, ale moc se mi povedla, přítel říkal, že ji mám lepší, než naše známá 🙂 a právě tenhle recept mám od ní..